Dag 9 | Portland – Hood River (Columbia river gorge)


2016029-Portland-to-HoodRiver

We verlaten Portland en nemen de historic columbia river highway. Vandaag is het kortste traject van onze roadtrip. Maar dat wil niet zeggen dat we rechtstreeks naar het hotel gaan rijden. We stoppen eerst, zoals gisteren beloofd, bij de voodoo donuts too. Dit is een tweede vestiging van voodoo donuts, bekend voor zijn donuts met heel ongewone ingrediënten, zoals bijvoorbeeld met medicatie in (maar deze zijn intussen niet meer te verkrijgen). Ook bij deze vestiging moeten we een tijdje aanschuiven, maar het valt al bij al nog mee, de versierde muren en quotes leiden de aandacht af. Zo is er in de etalage ook een knipoog naar games of Thrones (a donut has no name) en die ene quote over pink boxes en holes. Je kan echt kiezen tussen 100 verschillende donuts. Bart gaat voor een original Portland crème en een mango tango, ik zelf ga voor een old fashion maple donut. We eten ze onderweg op. Ze waren allemaal lekker!

Vandaag rijden we doorheen de Columbia River Gorge, bekend voor enerzijds de rivier zelf en anderzijds, de ene waterval na de andere. We gaan er dan ook een paar met ons bezoek vereren. De meesten hebben hun eigen parking en liggen op Amerikaanse wandelafstand van de weg.

Maar voor we aan het watervallen parcours beginnen, stoppen we bij Chanticleer Point, aka Portland Women’s Forum State Scenic Viewpoint, waar we een mooi zicht krijgen op de Columbia River en ook op het Vista House wat ook ineens onze volgende stop is.
Hierna kunnen we beginnen aan onze watervallen Latourell Falls, Shepherds Dell, Bridal Veil Falls, Wahkeena Falls, Multnomah Falls, Horsetail Falls en Elowah Falls.

We doen ze allemaal. De meeste zijn 0,3 mijl van de parking/weg. Maar de laatste die was wat verder ineens ook mijn favoriet. De waterval geeft ons verschillende keren een koele verfrissing, wat de wandeling aangenaam maakt want ondertussen is de temperatuur tot 90 graden Fahrenheit gestegen. Dat belooft voor de rest van ons verlof.

Verder rijden we door naar het hotel die gelegen is aan de Columbia River. Super plekje, enkel spijtig van de interstate die er vlakbij langs loopt. We gaan even genieten van de spa en eten daarna met zicht op het rivier. Het was perfect mooie afsluiter van een zeer mooie dag wandelen we nog even rond aan de oevers van de Colombia river naar het dichtstbijzijnde haventje.