Dag 8 | Seaside – Portland


2016028-Seaside-to-Portland

Vandaag staat er niet veel concreet op de planning. We rijden van Seaside naar Portland met een omweggetje langsheen Woodburn daar konden we genieten van heerlijk shoppen. Het is ook de eerste keer dat ik mijn goesting niet vind maar Bart wel, ik waag mijn kans wel opnieuw op het einde van ons verlof, in Vegas.
Na de shopping (tax free btw) rijden we verder naar Portland. Deze stad is ons niet onbekend, vorig jaar betekende dit einde van ons verlof, dit jaar wil ik daar nog niet aan denken. Ook dit jaar hebben we ontzettend veel geluk met het weer. Het zou hier vaak “Belgisch” weer zijn, maar weeral is het zonnig en tegen de 30°C.

Portland is bekend voor zijn food trucks, wiet en donuts. Dat laatste proberen we morgen ochtend te bemachtigen in de voodoo donuts too, want de wachtrij bij de voodoo donut in downtown is echt veeel te lang.

Portland is ook een van de groenste steden van de US, waar het veilig rond te fietsen is. Een van de weinige steden waar ik effectief een fietspad heb gezien. Geen fietsen voor ons deze, we verkennen Portland te voet. Eerst gaan we nacho’s at the bar eten. O, bijna vergeten Portland is ook bekend voor zijn bier waarom juist dat weet ik niet meer maar Bart laat zich volledig gaan. En we hebben geluk want het is net happy hour.
Na het eten en drinken was het hoog tijd voor wat beweging. We begonnen met kleinste park ter wereld, Mill Ends park. Dit park is 61 cm diameter, je moet dus goed uitkijken want anders zou je hem kunnen missen. Dan volgen we de oevers van de Willamette rivier tot in Chinatown.

Wat verderop zoeken we naar de foodtrucks, maar de meeste zijn al gesloten, hun hoofdbusiness is duidelijk de middag. We stappen verder terug naar Pioneer square waar je onder andere de weersvoorspelling kan bezien, nu ja dat het zonnig was had ik je ook al kunnen vertellen.