Dag 7 | Yachats – Seaside


2016027-Yachats-to-Seaside

Van vandaag zijn er spijtig genoeg geen foto’s. De SD kaart waarop deze stonden, heeft het begeven en terugkeren was geen optie 🙂 

We verlaten Yachats met een koffie in de hand, net echte Amerikaanse toeristen.

Op het programma staat nog steeds het volgen van de kustlijn. We zullen vandaag onder ander de kleinste en de hoogste vuurtoren van de Oregon coast bezichtigen.

Aan de eerste stop bij Yaquina head, zien we buiten de (hoogste) vuurtoren, heel veel vogels en zeeleeuwen in hun natuurlijk habitat. Daarna wagen we onze kans voor meer dieren te gaan zoeken bij de tidepools (plasjes water die overblijven bij laag water). En ja hoor, we zien verschillende anemonen en zelfs na wat zoeken een gigantische zeester. De kleuren van de ster zijn fel, maar ik had er eigenlijk iets anders van verwacht, iets schattiger, deze was zoals de gemiddelde Amerikaan, niet echt gedoseerd.

Verder verlaten we HW101 even om enkele stops te maken vlakbij de oceaan. Een eerste is Cape Kiwanda, hier kan men zelfs op strand parkeren. Als je echt lui hebt en op het strand picknicken wil picknicken, moet je zelfs al niet meer wandelen naar het strand. Het strand zelf is een mooi lang fijn strand. Maar het is middag en we moeten toch nog een stukje rijden dus nemen wat fast food mee om onderweg te benutten.

Wat later stoppen we in de buurt van Cape Lookout langs de weg omdat we zagen dat twee twee mannen van de berg gingen springen. Letterlijk, een mix tussen parachutespringen en parapente. Fijn om te zien maar lang blijven ze niet zweven. Ondanks de wind daalden ze al snel op het strand neer.

Verderop stoppen we aan Cape Meares, daar staat de kleinste vuurtoren en een octopus boom. Een boom die geen stam heeft maar direct vertakt. Ze weten niet hoe het komt, het kan door de indianen gedaan zijn of door de natuur, maar de boom staat er al meer dan 300 jaar en heeft een heel speciaal vorm.

Een laatste stop doen we in Cannon Beach waar we een wandeling op het strand. Het begin te miezeren, dus het blijft bij een kleine wandeling. Dit is een van de toeristische badplaatsen van Oregon.

Aangekomen aan het hotel kunnen we genieten van de mini balkon die zicht heeft op de zee. Geweldig spijtig dat de mist aan het opkomen is. Misschien hebben we morgen ochtend meer geluk. We hebben zelfs een gas open haard, dat maakt een kamer toch zoveel gezelliger.
Verder rijden we de binnenstad van Seaside binnen om er iets te gaan eten, het is duidelijker meer animo dan in de voorbije dorpjes waar we verbleven tot nu toe. We genieten van de laatste keer verse vis, ik ga voor een emmer clams met wijn en look! Geweldig is dat.