Dag 10 | Hood River – Bend


Vandaag zouden we van Hood River naar Bend rijden, wat we onderweg juist gingen doen lag nog niet helemaal vast, er waren verschillende opties afhankelijk van ons humeur. We begonnen in ieder geval met een rit langsheen Mount Hood National Forest. Dit soort uitzichten zouden we trouwens de komende twee dagen continue hebben, centraal Oregon heeft een hele rij vulkanen die duidelijk aanwezig zijn in het landschap.

Het was weer een rustige route, alleen is het hier nog steeds opletten. Na een bocht stond er plots een hert midden op de weg en het had niet veel zin te bewegen. Helaas, geen foto’s, onze copiloot was te verbaasd om daaraan te denken.

Eens we Bend naderen, houden we even halt bij het Peter Skene Ogden State Scenic Viewpoint, om zo’n lange naam te verdienen, moet er toch wel iets te zien zijn. Er wordt dan ook een kleine show opgevoerd door iemand die besluit van de brug af te springen, Hij hing dan wel vast maar weeral gratis spektakel.
Honden proberen dit soms blijkbaar ook uit, maar dan zonder bungietouw, vandaar dat ze niet in de buurt van de ravijn mogen komen.

Het begon intussen middag te worden en we besloten naar Smith Rock SP te rijden voor een picknick en een kleine wandeling. Het was er best druk maar op een afgelegen plaatsje hebben we toch nog een tafel gevonden. We hebben een kleine rondwandeling boven gedaan, maar hadden het er allebei veel te warm om een van de zwaardere wandelingen te doen. Blijkbaar waren we toch nog niet gewoon aan de plotse verhoging van de temperatuur.

Buiten wandelingen is er in Smith Rock niet veel te zien, dus reden we verder naar een lokale scenic byway, de McKinzie Highway. Deze was nog maar net geopend voor het verkeer en de wilde dieren hadden de memo nog niet ontvangen, plots liep er weer een hert vlak voor de auto. Deze keer was niet meer zo schattig, we hebben de remmen goed moeten testen om het beest niet te raken.

Na deze alertheidstest, kwamen we aan Dee Wright Observatory waar we een wandeling gemaakt hebben tussen de resten van lavaflows. Bomen of ander leven zijn hier nog bijna niet te vinden, een heel andere sfeer ineens. Het is ineens ook een 15 graden frisser.

Verderop langsheen de McKinzie Highway, stoppen we nog voor een wandeling naar Proxy Falls. Iets van een 2mi of dergelijke. Ze zijn gelegen in het bos en niet vlak naast de weg zoals aan de Columbia river, maar deze moet zeker niet onderdoen voor de watervallen daar.

Na deze wandeling was het al laat aan het worden dus het werd tijd om terug te keren. We reden de rest van de loop en reden ineens door naar ons hotel in Bend. Daar gingen we s’avonds nog een burger eten want na al die tijd in de USA en hebben nog geen enkele burger gegeten. Downtown Bend loopt vol kleurrijke figuren als ik het zo mag noemen, inclusief een koppel hippies op blote voeten in een authentieke VW minibus.