Dag 11 | Bend – Klamath Falls (Crater Lake National Park)


20160701-Bend-to-KlamathFalls

Vandaag is het de verjaardag van mijn neefje en ik ben het niet vergeten. We hebben de juiste tijd opgezocht en Skypen even naar België. Hierna vertrekken we richting Crater Lake National Park. Maar niet zonder eerst te stoppen in de dichtstbijzijnde safeway voor wat fruit en een almond croissant, amai die was lekker!

Na wat rijden komen we aan in Crater Lake National Park. De Rim drive die helemaal rondom crater lake loopt is nog niet geheel open want er ligt nog sneeuw. Ook aan onze eerste stop ligt er sneeuw! ik vind het altijd raar dat het buiten 22 graden is en nog steeds ligt er zoveel sneeuw ligt.

Deze gigantische crater heeft een diameter van 9,76 km een diepte van 592 meter, ineens ook de diepste van de USA. Maar wat nog meer opvalt is de helder blauwe kleur. Deze krater is dan ook alleen maar gevuld met regenwater, het heeft ook meer dan 300 geduurd voordat vooraleer deze put gevuld was. Sindsdien is het niveau redelijk stabiel. En dit wegen verdamping, goed voor 60 miljard liters en het doorsijpelen, goed voor 68 miljard liters.

We rijden de east rim drive tot waar deze is afgesloten en keren dan terug en rijden door tot aan het visitor center voor een “verplichte” stempel, onderweg stoppen we nog regelmatig even om van het uitzicht te genieten.

Aan het visitor center wonen we nog een klein stukje van een junior park ranger programma bij. Ok, het is eigenlijk voor de kinderen maar zo leren we ook dat het water zo helder is dat je tot 43 meter diepte kan zien, wat extreem diep is.

Als we willen vertrekken, zien we een gigantische insect op ons voorruit dat duidelijk geen zin had om te bewegen. Hij heeft er ook een hele tijd blijven plakken. Tot we eindelijk de bocht voorbij waren en we sneller dan 35 mijl/uur mochten rijden.

Het was al in de late namiddag en we hadden nog niet gegeten. We stoppen maar ergens aan een picknick area en rijden verder door naar onze slaapplaats van vannacht, in Klamath Falls.

De temperatuur al heel de weg aan het stijgen, en het is nu gemakkelijk boven de 30 graden, tijd om eerst even in het zwembad te duiken. We hebben het hele zwembad en spa voor ons, ideaal. Daarna iets gaan eten in een plaatselijk restaurant, waar we nog echt lang hebben moeten wachten op een plaatsje, maar het was de moeite waard. Als we uit het restaurant wandelden zagen we dat onze auto al heel de tijd had gedraaid, oeps.

Uiteindelijk zijn we om 21 uur nog eens naar de walmart geweest. Het is hier heel gewoon dat je zo laat gaat winkelen en zo besparen we ook weer wat tijd morgen. Dan gaan we weer naar Californië dus verhoogt de tax ook weer.