Dag 5 | Ferndale – Crescent City (Redwood National Park)


20160625-Ferndale-to-CrescentCity

Dag twee van de grote bomen. De afstand die we moeten afleggen is wederom heel kort, maar we doen links en rechts verschillende parken aan, allemaal onderdeel van de groep van Redwood National and State Parks.

Maar eerst, tijd voor ontbijt. De kamers waarin we verblijven horen bij het fancy Victorian Inn hotel en we mochten daar gaan ontbijten. Nu dat was wel eens wat anders dan het typische buffetje met koffie en donuts! Ik voelde me alleen serieus underdressed.
De eigenaar maakt er zelfs een gewoonte van te weten welke gasten er allemaal zitten en kwam ook even een praatje maken.

Voor we in de natuur komen, passeren we eerst nog de stad Eureka, een van de grootste steden langs de kust van NoCal. Hier zijn nog een aantal goed behouden Victoriaanse huizen te zien en er zijn ook redelijk wat artiesten actief die op verschillende plaatsen heel grote muurschilderingen hebben gemaakt.

De volgende stop is de Lady Bird Johnson Grove in Redwood National Park, voor een korte wandeling doorheen de redwoods. S’morgens was het nog mistig aan de kust, wat een leuk effect gaf tussen de bomen. Maar dat effect was verdwenen toen we er toekwamen, de zon was al volledig van de partij.

Daarna is het naar Prairie Creek State Park, waar we eerst overheen de Davidson Road tot aan Fern Canyon rijden. Weeral zo’n leuk eenvaks weggetje in de bergen, onverhard en met tegenliggers. Nuja, leuk, het hangt er vanaf aan wie je het vraagt. Onderweg passeren we ook Gold Bluffs Beach waar vaak Rooseveld Elk te zien zouden zijn op het strand. Dat was ook vandaag niet anders, ze stonden vlakbij het parkeerterrein,

Fern Canyon zelf was de moeite waard, de varens groeien hier op de wanden en je moet zelf doorheen de canyon overheen gevallen bomen etc. Al bij al was het zo erg niet, het was weer op z’n Amerikaans erg toegankelijk gemaakt.

Op de weg terug picknicken we nog even op een eenzaam bankje en dan volgen we Newton Drury Parkway die doorheen het park loopt, parallel met HW101. Stoppen doen we niet meer want het is al laat, de trip naar Fern Canyon heeft ons veel meer tijd gekost dan we hadden verwacht, dus ineens door naar de volgende.

Verder noordelijk uit het park is Klamath River Overlook , waar we een walvis spotten. De walvis was deze keer van de menselijke soort en omdat ik weet dat sommige mensen dit tijdens het eten lezen, besparen we jullie de foto’s.

Daarna rijden we langsheen het Del Norte Coast Redwoods SP naar Jedidiah Smith Redwoods SP waar we de Howland Hill Road volgen naar de Stout Grove voor een korte wandeling. Deze weg was waarschijnlijk de mooiste van de kleine wegen die we in de Redwoods gedaan hebben, maar we zijn nergens gestopt om deftige foto’s te nemen, dus jullie zullen het met deze slechte exemplaren moeten doen. Ik vermoed dat we intussen genoeg bomen gezien hebben.

Vanaf de Stout Grove is het nog maar een korte rit naar onze slaapplaats van de dag, Crescent City.

Intussen lezen we ook over een bosbrand in de buurt van Mono Lake, waardoor de US-395 is afgesloten (http://inciweb.nwcg.gov/incident/4809/). Daar komen we binnen een week toe, dus laat ons hopen dat ze die brand snel onder controle krijgen.