Dag 4 | Fort Bragg – Ferndale (Avenue of the Giants)


20160624-Fortbragg-to-ferndale

We starten de dag met lange zigzag wegen en we hebben nog niet gegeten. Als dat maar goed komt! We stoppen toch maar voor een eerste Subway van het verlof. Jeps, a foot long spicy italian. Omdat Bart graag mee zou eten. Ik besef dat het niet het beste ontbijt is maar we moeten de dag stevig beginnen. Op het programma staan gigantische bomen, Redwoods. Zoals sequoia’s maar minder breed, wel hoger en groener. We rijden dan ook de toepasselijk genoemde, Avenue of the Giants op waar we verschillende stops en wandelingen doen. Onze eerste wandeling tussen kanjers van bomen is founders grove. Het is de meest bezochte grove. Al snel vloek je je heel klein tussen die mastodonten.

Een tweede wandeling is big tree loop. Hiervoor hebben we wel eerst 15 minuten op een kleine weg met putjes en gaatjes moeten rijden. Brengt ons aan het oudere gedeelte van het bos daar staan de oude redwoods. We waren zo enthousiast aan de wandeling begonnen dat we de kaart waren vergeten en het bleek allemaal niet zogoed aangegeven. Al goed hadden we iPad mee om onze weg in het bos terug te vinden.

Een laatste stop doen we in Grieg-French-Bell Grove, voor mij ineens ook de mooiste van de dag. Hier zijn nog steeds redwoods te bezichtigen maar de ondergrond is volledig bedekt met klaviertjes. Het contrast maken de bomen nog mooier! Echt een aanrader.


We overnachten in Ferndale. En gezellig dorpje in victoriaanse stijl. Het lijkt wel even op een oude Western, de decor, niemand op straat en dan is het nog vrijdag ook! We eten bij gebrek aan iets dat open is op vrijdag om 17 uur, de beste (ook de enigste) Italiaan in het dorp. Nu eens we ons eten hadden bleef het volk ook toestromen, ook de niet gebakken take away pizza waren erg populair. Vrij vlug werd het duidelijk dat in dit dorpje vrijdag synoniem was voor pizzadag, een beetje zoals bij ons vrijdag, frietjesdag is. We bestelde beide een medium pizza, geloof mij 1 pizza was genoeg voor ons beide maar dat wisten we niet op voorhand. Bart heeft er wel maagklachten van gekregen door zijn poging die volledige pizza op te eten.

S’avonds zijn we nog naar het strand gereden. We wilden een rustig plaatje vinden om de tekst van de blogs te schrijven. Het heeft ons wat moeite gekost maar het heeft zeker geloond.