Dag 2 | San Francisco


Vandaag gaan we op de fiets San Francisco verkennen en overheen de Golden Gate Bridge rijden. We zijn s’morgens al vroeg wakker en wandelen in de richting van de fietsverhuurwinkel. Onderweg passeren we het bekende kronkelende deel van Lombard street, het ziet daar al geel van’t volk. Letterlijk.

Aangezien we maar net zijn aangekomen, en geen inkopen gedaan hebben, hadden we deze ochtend nog geen ontbijt. We wandelen verder naar een klein café/ontbijt diner. Daar staat de kaart vol Belgische wafels, zelf eentje met sausage en omelet. Ik denk dat we kunnen concluderen dat enkel de wafel Belgisch is. Bart neemt een wafel met fruit (want hij denk dat hij dan gezond bezig is), ik neem de pancakes met banaan (ik moet de schijn niet meer hoog houden). Het zag er goed uit, maar vooral het was ook lekker!

Na een stevig ontbijt zijn we klaar om San Francisco te verkennen. Nu voorbije jaren hebben we dat al te voet, tram, auto en boot gedaan. Om dit lijstje te vervolledigen huren we fietsen bij Sportsbasement (“Basically free bike rentals”). Niet omdat het de goedkoopste zijn, maar omdat je een coupon krijgt voor hun winkel, voor het bedrag dat je spendeert aan de huur. De winkel ligt op de weg naar de Golden Gate, dus dat was handig meegenomen.

We kiezen om enkele om enkele regio’s van San Francisco te bezoeken waar we de voorbije jaren niet veel aandacht hebben besteed. Vooral aan de kust, omdat het daar nog redelijk vlak is. We beginnen zo aan Fishermans Wharf en eindigen aan de golden gate bridge. Met als voornaamste stop aan de toch wel het prachtige palace of fine arts. Het is gewoon gigantisch! Ik moet eens opzoeken of er eigenlijk iets werd gezegd van dat hakenkruis. Wie heeft nu wie gekopieerd?

Verder rijden we de golden gate bridge over. Blijkbaar staat om de zoveel meters een telefoon met een bordje “there is hope, make the call”. Maar we hebben er niemand af zien springen, enkel een massa touristen.

Verder rijden we door naar Sausalito, en dat is alleen maar bergaf! Hier nemen we de boot terug naar Fishermans Wharf. Jullie hebben het goed gelezen, wij (ook Bart) namen de boot terug! Wat een helling allemaal niet kan doen. We hadden honger en eens we de afdaling naar Sausalito gedaan hadden, zagen we die klim terug niet meer zitten.

Daar eten we uit gewoonte de fameuze clam chowder (soep in een brood kommetje). En ja die in het midden op Fishermans Wharf is echt de beste tot nu toe.

Daarna was het hoogtijd om de fietsen terug in te ruilen en de heuvels van San Francisco te voet te trotseren. Onderweg naar het hotel komen we ook nog langs Ghirardelli Square. Blijkbaar bekend om zijn chocolade. Het doet mijn op een of andere manier denken aan de lantaren wijk in San Diego. Maar dan veel kleine en chiquer.

Aangekomen in het hotel,namen we een grondige kijk naar de auto die de volgende drie weken de onze is. Blijkbaar is het een 7 plaats, wat echt niet nodig is en kunnen we de airco vanachter apart aanpassen, maar zijn er geen parkeer sensoren. Ik vraag mij echt af wie die opties kiest!?

Aangekomen in de kamer beseften we dat zonnecreme toch wel nuttig geweest was, we waren allebei verbrand. De ene al wat erger dan de andere.