Dag 18 | Ridgecrest – Twentynine Palms (Joshua Tree National Park)


20160708-RidgeCrest-to-TwentyninePalms


Vandaag is ons eindbestemming Joshua Tree National Park, ineens ook het laatste nationaal park van ons verlof. Hierna volgt enkel nog Vegas, het ruikt hier een beetje naar het einde. Elke dag wordt het ook een beetje warmer. Om onze rit iets langer te maken, staan we 30 minuten vast aan wegenwerken. Ook hier is het hard werken, er staat in de volle zo’n ventje met een bordje “stop” te zwaaien, ik zou het niet willen doen. We nemen dan maar even tijd om enkele verslagen te schrijven voor de blog. Na al het wachten mogen we tussen de camions heen verder rijden. We weten ineens waarom het zolang heeft geduurd: als ze hier de weg maken, is het ineens voor een paar mijl aan een stuk.

De temperaturen klimmen gemakkelijk tot 97 graden F. We rijden Joshua Tree National Park binnen via de Westelijke ingang en rijden naar de Noord ingang, daar is ook ons hotel.

Maar eerst doen we enkele stops en zoals gewoonlijk vinden we er niets beter op om een kleine wandeling te maken in deze heerlijk warme temperaturen. We bezoeken de Hidden Valley. Op zich was de wandeling niet erg lang, maar door de warmte gaat alles wat trager. Hier was ook nauwelijks schaduw te vinden.

Na deze zotte gedachte, doen we nog enkel foto stops en hopen we wat diertjes te kunnen zien. Helaas vandaag geen kamikaze diertjes, enkel wat muizen die de baan willen oversteken. Dus we moeten het doen met de mooie uitzichten vanop Keys View en Skull Rock die met de nodige verbeelding op een doodskop lijkt.

We hebben het middageten overgeslagen en gaan dan maar vroeg avondeten. We gaan naar Dennys voor nog wat meer hamburgers, ik begin er een beetje genoeg van te hebben gehad. Zelfs ik snak nu naar iets gezonder dan een ajuin ring, tomaat en stukje sla tussen de burger.

Hierna genieten we even van de airco in het hotelkamer, kwestie om wat afgekoelen. Daarna genieten we nog van zonsondergang aan het zwembad. Na wat praten beseffen we dat we nog niet naar de sterren waren gaan kijken en dat deze plaats waarschijnlijk de laatste zou zijn zonder lichtvervuiling. We nemen de auto terug naar het park en genieten van de helderheid en de duizenden sterren die we kunnen zien.