Dag 17 | Bishop – Ridgecrest


20160707-Bishop-to-RidgeCrest

Het einde vakantie nadert dus alles mag wat trager gaan, we slapen alvast uit. Er staat niet zo enorm veel op het programma vandaag dus we hebben alle tijd. Na een lekker ontbijt vertrekken we richting hogere temperaturen.

Een eerste stop doen we in Ancient Bristlecone Pine Forest waar we de oudste bomen ter wereld kunnen bezichtigen. De oudste is zelf 5000 jaar oud, gek hè. Hier liggen ook stukken oud die rond 12 000 jaar oud zijn.

De afvallende schors en draaiende takken zijn typerend voor deze bomen. Het zijn dan ook echte taaien bomen, ze kunnen zonder 90% van hun schors overleven op plaatsen waar niets anders groeit. In deze hoge temperatuur gaan we dan maar voor de kortere discovery wandeling.

Wat verder, in het dorpje Lone Pine, rijden we de Alabama Hills in. Hier zijn heel wat Westerns gefilmd tussen de jaren 20 en de 50’s, maar ondertussen heeft dit prachtige decor ook al voor nieuwere films dienst gedaan, zoals voor Transformers: Revenge of the Fallen. We doen in deze warmte (net geen 100°F) nog een kleine wandeling langsheen de Mobius Arch.  Een gat in een steen door erosie, dat kennen we al. Maar we moeten eeuwigheid wachten tot drie Noorse families elk exacte de zelfde foto hebben genomen en shaduw om te wachten was er niet.

Daarna konden we ons eindelijk laten gaan met het foto toestel. De wandelpad terug naar de autowas snik heet, maar ik denk dat we deze trend zullen blijven volgen tot einde van het verlof. Als we eindelijk bij de auto zijn kunnen volop genieten van de airco, en rijden we verder door overheen de Movie road. In de categorie “wat springt er vandaag voor onze wielen” wint de haas. Hij was vlug weg, waarschijnlijk heeft hij het hazenpad gepakt (dit flauw mopje dragen we op aan de warmte).
Buiten de haas zien we vandaag geen andere dieren die zelfmoord proberen te plegen. We zien wel de eerste Joshua Trees langs de baan staan, hier gaan we er de komende dagen ongetwijfeld nog meer van zien..

Savond drinken we nog iets in de bar van het hotel, ook de Nacho’s zijn erbij. Bart heeft niet beter gevonden dan Belgische style beer te drinken, net als vorig jaar wil dit wit bier zeggen met een stukje fruit, appelsien deze keer.