Dag 4 | San Francisco – Ocean beach


Het was nog niet duidelijk wat ik vandaag ging doen en bij gevolg werd het ook een vrij onoverzichtelijke planning.

Eerst heb ik iets gedronken in de blue bottle, ik moet nog steeds opzoeken waarom er zoveel volk stond aan te schuiven, misschien was het omdat ze ook Luikse wafels serveerden.

Dan heb ik de tram genomen tot in Fishermans Wharf om een kaart te nemen van de bussen en wat ideetjes op te doen. Toen moest ik de tram terug nemen omdat aan de ferry building de meeste bussen stoppen. Dat gaf mij ook wat tijd om na te denken. Ik ging naar het strand gaan.

Het was een unieke ervaring dat kan ik je alvast zeggen. Ik heb bus 31 genomen en het duurde 1,5u voor ik op de eindbestemming was. De bus stopte op elke hoek en ging ook door de minder mooie buurten van San Fransisco. De soort buurt waar je dakloze en werkende mens niet meer van elkaar kan onderscheiden. Een unieke ervaring, maar ook dat is SF. Eens aangekomen was het weer wat omgeslagen en de kilometers lange stranden waren bijna leeg. Hier en daar waren er wat mensen die aan het wandelen waren met hun hond. Er was ook een geweldig forse wind. Eens helemaal uitgewaaid stopte ik aan de enige brasserie aan de achterkant van het golden gate park.

 

Dat park is trouwens gigantisch groot. 800 meter breed en 5 km lang, niet slecht voor een park in de stad. Je kan er ook verschillende museums bezichtigen. Zo is er dat van young, iets over kunsten, de botanische en ook Japanse tuinen.