Dag 5 | San Francisco – Sausalito


Ik had bijna kunnen uitslapen tot de housekeeping mij kwam wakker maken. Nu ik toch wakker was, besloot ik maar op te staan. Vandaag neem ik de ferry naar Sausalito, een dorpje aan de andere kant van de golden gate bridge. Net op tijd om een ticketje te kopen, wat brood en kaas. Opmerkelijk is dat kaas hier erg duur is.

Bij het uitvaren krijg je steeds weer een geweldig zicht van de stad, het is dan weer een geweldige zonnige dag. Het is een half uurtje varen voor we Sausalito bereifken. Sausalito is een klein stadje/dorpje waar het steeds een paar graden warmer is dan San ransisco. Eens aangekomen heb je nog steeds zicht op de stad maar ook Angel Island en de andere kant van de bay kan je bezichtigen. Ik beslis om even mijn brood en kaas op te eten en te genieten van het uitzicht. Nu ik me wat verder bevind, zie ik wel dat er zich een wolk mist bevind boven de stad evenals boven de golden gate bridge. Het topje van de brug is hierdoor niet meer zichtbaar. Maar eerst wandel ik richting strand. Ik was een beetje teleurgesteld, na al het stappen tussen luxueuze bootjes had ik wel wat meer verwacht van het strandje. Het was nogal klein en verlaten. Enkel wat kajakers waren er, maar die waren weer vlug vertrokken.

Ik rustte wat uit om dan de andere kant op te gaan richting de golden gate bridge. De andere kant as minder verlaten. Er waren winkeltjes, gezellige restaurants en bars, maar gat nu ook niet te veel van verwachten. Als je het kleine centrum verlaat loop je helemaal alleen rond. Maar ik beslis toch maar verder te gaan. Je ziet enkele huur fietsen voorbij sjeezen, maar verder is het er niet fantastisch mooi. Je wandelt even op een grote baan en ziet de brug lang niet meer staan. Tot die ineens vlak voor je neus opduikt. De bovenste deel is bedekt door een donker grijze wolk, en hier begint het toch serieus te tochten. Nog een kort bezoekje aan het Bay Area Discovery Museum, dat blijkbaar tijdelijk gratis was. Maar eerlijk gezegd het was niets voor mij, honderden kleine schreeuwende kleuters die de wet van de fysica leerden. Ze mochten spelen met blokken en dingen bouwen,… . mijn bezoek was dan ook van korte duur. Het begon daar ook wat koud te worden dus het was weer tijd om naar Sausalito te stappen om de ferry terug te nemen.