Dag 6 | San Francisco


Vandaag heb ik wat uitgeslapen en schrijf verder aan de blog met als achtergrond het geweldig ferry gebouw. Het hotel bied je dan ook een geweldig salon met zicht op het ferry gebouw. Verder heb ik gaan plannen gemaakt en dwaal de stad in. Bart zijn conferentie is gedaan rond 14u30, eindelijk kan onze vakantie beginnen!

San Francisco - China town San Francisco San Francisco San Francisco - coit tower San Francisco - coit tower

We wandelen door Chinatown richting het hotel. Morgen vertrekken we vroeg San Francisco uit uit. Na een kleine week moeten we dan ook de nodige herordening van onze bagage doen. Verder hebben we niets concreet op de planning staan. Maar we zouden nog graag iets willen bezichtigen. Bart is al een hele week gefascineerd door een torentje op een heuvel, dat word dan ook ons uitdaging van de dag worden. We wandelen het heuveltje en komen aan Coit tower. We zijn net te laatom tickets te kopen om het torentje te beklimmen. De laatste tickets werden verkocht om zijn om 17.30, het was 17.31, too bad. We wandelen door naar pier 39 om nogmaals wat mental pictures te nemen. We willen ons verlof goed inzetten en drinken een lekkere cocktail en eten wat bij Buba Gump. Hier is het een keten, maar je kent het alvast van de film Forest Gump. Er hangen allemaal leuke citaten aan de muren. Met een vol buikje gaan we slapen, morgen zijn er alvast nieuwe avonturen.

San Francisco  San Francisco - bubba gump San Francisco - bubba gump San Francisco - bubba gump

San Francisco - bubba gump quotes

 

San Francisco – detail

coit town

Op de top van Telegraph hill vind je coit tower terug.  Deze cilindere vormige gebouw (die op een uiteinde van een blusslang lijkt) werd gebouwd in 1933 die Lilie Hitchcick Coit schonk aan San Francisco. Vanaf deze toren kan je genieten van het prachtig zicht op de stad. De toren werd gebouwd ter ere van de vrijwillige brandweversmannen.
Tickets: 3 Dollar (met de lift)
film: Dr. Doolittle (1998)

China town

In Chinatown zijn er twee belangrijke straten. Een daarvan is Grant Avenue met de “Dragon Gate” aan de kruising van Bush Street en Grant Avenue. daar vind je talloze kleine winkeltjes, restaurants, …

Bubba gump

de bubba gump Shrimp company is een visrestaurant geinspireerd door de film Forrest Gump (1994). Er zijn zo’n 40 bubba gump restaurant over de hele werdeld. Meer als de helf vind er in de verenigge staten terug.

tip: heb je veel honger, en kan je niet kiezen ? Ga dan zeker voor Shrimper’s heaven.

film: Forrest gump