Dag 7 | San Francisco – Monterey


We nemen afscheid van San Francisco. We nemen voor de laatste keer de bus richting een adres van Alamo rent-a-car dat zich in het midden van de stad bevind. Ik merk meteen dat we niet zelf de auto mogen kiezen, het was dan ook maar een klein kantoortje met misschien 20 wagens. Ze zijn een paar keer van idee veranderd, maar uiteindelijk kregen we een Nissan Altima mee. Een categorie hoger dan wat we hadden gereserveerd, maar spijtig genoeg geen Amerikaans merk. We rijden San Francisco uit om bij de eerste de beste safeway een calorierijk ontbijt te kopen.

Vandaag volgen we de highway 1 (aka de pacific coast highway) richting het zuiden. We stoppen af en toe langs de kust. Geweldig mooi! Bij een van onze eerste stops, in Moss Landing, ontmoeten we schattige zee-otters.

Wat later nemen we de 17mile drive nabij Carmel, het is een privé weg dat een van de rijkste residentiële wijk doorkruist. Buiten de golf terreinen die hoogstwaarschijnlijk deel uitmaakt van de charme vind ik het echt de moeite waard. Ze geven 21 stops aan, we doen de meeste maar slagen de golf stops over en ook die van het hotels/restaurant.
Het is dan ook wel de moeite waard. De bekendste stop is Lone cypress. Je kan er een boom zien die eenzaam op een rots groeit, ineens ook het symbool van van deze drive. Als je goed kijkt, zie je dat de boom intussen wel met stalen kabels op zijn plaats gehouden wordt.

Een andere stop noemt bird rock, maar er zitten veel meer zeeleeuwen dan vogels op deze steen. Er hangt er ook een walgelijke geur, volgens mij was er eentje aan het rotten.

Verder gaan we een kijkje nemen in Monterey, het is echt een aanrader! Gezellig, proper stadje aan het water. We eten er ook een van de lekkerste pasta scampi met heel veel look! Geweldig! Verder lopen we nog langs de kust om de zonsondergang te zien. We worden echter afgeleid door een kleine groep toeristen die een walvis spotte. We hebben er geen foto’s van dus je zult ons moeten geloven op ons woord, we hebben er echt een gezien. Hopelijk zien we er morgen weer.