Dag 8 | Monterey – San Simeon


Ook vandaag staan we vroeg op. En er zijn wafels als ontbijt dat maak het allemaal goed.

We rijden vandaag verder naar het zuiden, terug de highway 1 op. Ik weet waarom het een van de mooiste wegen is, je kan overal stoppen langs de weg, het blijft een postkaart uitzicht.

Langs de weg stoppen we eerst in Point Lobos state reserve. Hier doen we een korte wandeling die ons tot aan de kust brengt. Ook hier zien we walvissen, zelfs meerderen tegelijk en deze keer hebben we er wel bewijsmateriaal gemaakt.

Wat verder langs de weg komen we ook bij Bixby Creek Bridge, de meest gefotografeerde brug van highway 1. We stoppen er ook om er een foto van te nemen, what else!

We hadden Point sur lightstation ook nog kunnen doen maar het was gesloten, je kan er op zaterdag enkel betreden met een gids en dat zou 3 uur in beslag nemen, zoveel tijd hebben we niet. We rijden er dus maar lang verder naar Julia Pfeiffer Burns state park onze volgende stop. We doen er een kleine wandeling naar waar het park gekend voor is, de waterval aan de oceaan (McWay Falls), mooi maar de waterval op zich was niet zo spectaculair, het was wat weinig water.

Het was hier trouwens enorm druk. De parking is is beperkt en direct vol waardoor iedereen plaats moet zoeken langsheen de weg. Een beetje chaotisch en zo geraakten we ook niet bij de picknick tafels en moesten we wat langs de weg zoeken. Zelfs een simpele tafel was daar nergens te vinden, dus het werd een picknick in de auto.

Verder houden we nog halt aan Piedras blancas, bekend voor zijn kolonie zeeleeuwen en de olifanten zeeleeuwen, ze waren dan ook overtollig aanwezig.

Aan het einde van de dag hadden we een rondleiding in Hearst Castle geboekt. Een indrukwekkend landhuis met een verhaal erachter, bovenop een berg met een fantastisch uitzicht. Zeker de moeite waard om te bezoeken, het enige nadeel was dat ze de Neptune Pool aan het repareren zijn waardoor er geen water in stond en dat verandert het uitzicht toch wel een beetje. Check google voor de foto’s, we mogen ze niet publiceren, boehoe.