Dag 9 | San Simeon – Sequoia National Park


Zoals gewoonlijk rijden we vroeg door. Het is wat doorrijden vandaag. We doen een eerste stop bij Wendy’s want erna gaan we wat winkelen en winkelen met een lege maag is echt niet aangeraden. We leren vandaag veel bij zoals dat Jesus werkt bij de Wendy’s , het verschil tussen wal*mart en walmart. Er is blijkbaar geen vers afdeling bij wal*mart. Dat zorg ervoor dat we wat moeten omrijden om 4 mijl verder een echte Walmart te vinden. We kopen er wat sla en andere ingrediënten om een perfecte slaatje te maken, wat men kan moeilijk 2 keer op een dag hamburgers eten, anders worden we zoals de locals hier even breed dan groot.

We rijden verder naar sequoia national park. Het is er extreem druk en door een grote brand in Kings canyon national park passen we onze planning wat aan. Morgen zouden we kings canyon gaan bezoeken, maar het is bijna volledig afgesloten, dat maakt dat we morgen wat tijd over hebben om terug te keren naar Sequoia, waar vandaag alle parkings vol waren.

Aangekomen in ons volgend verblijf maken we nog een wandeling langs de general grant tree trail om de 2de grootste boom te zien en naar panoramic point dat normal een volledig zicht geeft op de canyon, maar nu dus op veel rook van de brand. We zien ook hoe iemand wordt aangevallen daar een gigantische dennenappel. Ik leer ervan dat als je den hoort kraken, je moet gaan lopen, want dat zijn echt gigantische dennenappels die naar beneden komen, echte projectielen die je niet op je hoofd wil krijgen.

We eten ons slaatje nog in het hotelkamer. En het was ook nog lekker!