Dag 10 | Sequoia National Park – Yosemite National Park


Vroeg op de morgen keren we terug naar Sequoia national park. We stoppen eerst bij de grootste boom en levend organisme ter wereld, de General Sherman Tree. Het is niet de hoogste maar de grootste in volume. Deze mastodont heeft een omtrek van 31 meter, je voelt je er dan ineens ook erg klein naast. Deze oude sequoia zou ongeveer 2300 a 2700 jaar oud zijn. Het heeft een volume van 1487 m³. om je een idee te geven, met zoveel m³ aan water zou hebben zou je gedurende 27 jaar elke dag een bad kunnen nemen. Met deze vergelijking besef ik ineens hoe veel het is. We maken er nog geweldige foto’s van, nu er niet te veel toeristen er zijn. Wat verder doen we de Congress trail, het is een wandeling tussen allemaal sequoias, reuze bomen.

Hierna nemen de auto terug en parkeren ons wat verder aan het Gaint Forest museum om er een overvolle shuttle bus te nemen die ons naar Moro Rock zal nemen. Moro rock is een granieten rots die je kan beklimmen. Het telt zoon 400 treden voor je aan de top komt, waar je de lage vlakten van het park kan bezichtigen. We verliezen best wat tijd met de shuttle bus, ik denk dat ze wat last hebben van het verlengd weekend. Het is hier vandaag labor day. (dag van de arbeid)

Daarna rijden we verder door naar Yosemite national park. Het is een lange rit maar we komen er net op tijd aan om nog iets te eten en ons te amuseren in de arcade room. We hebben ook een extreem grote kamer gekregen waar we alles optimaal benutten, vooral de frigo draait op volle toeren. Het is hier al opmerkelijk warmer.