Dag 3 | San Francisco – Angel Island


Ik ben samen met Bart opgestaan en dat was echt wel vroeg, 5u45 dat ben ik niet gewoon. Bart krijgt op de conference mogelijkheid om te ontbijten. Ik moet er zelf nog om gaan maar in het ferry gebouw zijn er tal van leuke winkeltjes, Ik zal dus niet verhongeren. Ik ga het terrein nog even verkennen want de Ferry vertrekt pas om 9.15. De eerste Subway is een feit, de lekkere spicy italian, direct voor een super lange, een footlong. Ik beslis om het op de pier te eten. Het is geweldig hoeveel mensen hier komen werken per boot. Ik besef dat het geen goed idee was om mijn broodje te eten op de pier. Het krioelt er van bedelende vogels. Ik worstel dan ook om mijn sandwich veilig te houden, maar voor ik het weet is het tijd om in de Ferry te stappen.

Wat later ben ik op angel island aangekomen. Je krijgt meteen de waarschuwing voor aangespoelde walvissen (deze keer echte). Ik ga nog vlug langs het visitor center om een stempel maar er was er geen te bespeuren, spijtig. Met een kaart in de hand vertrek ik dan maar naar de top van het eiland. Je kan moeilijk verkeerd lopen, het is een eiland van zo’n vijf km breed. Ondanks het volk op de Ferry kom ik tijdens mijn wandeling niemand tegen. Na wat wandelen en wat foto’s bereik ik de top. Daar zijn terug de toeristen weer, eentje was er een Panorama aan het trekken op de picknick tafel. Andere waren met veel kabaal aan het picknicken. Ik vraag me af of ik dit nu had gemist en stapt rustig verder richting de pier.

Ik was te vroeg om de Ferry terug te nemen maar er was een cafeetje waar je perfect in het zonnetje kon zitten. Ik had de iPad mee dus kon mij rustig bezig houden met het schrijven van de blog het was er zo gezellig dat ik bewust de Ferry liet voorbij varen. Wat later kwamen er nog een Australische en iemand van Florida mij vergezellen. Zij zaten op de Alcatraz cruise, en hadden elkaar net leren kennen. Ik merk ook dat veel mensen tegen je begint te praten als je alleen op stap bent. Ik vind het niet erg het is dan ook goed om mijn Engels te oefenen.

Om 3 uur was de laatste Ferry, het was tijd om naar het hotel te gaan. Op de Ferry spreek ik nog met de gast die deze middag op de picknick tafel stond te fotograferen. Ik kom nog net voor Bart aan het hotel. Daarna gaan we onze eerste hamburger eten aan de overkant van de straat. Het was halal dus bacon kon ik wel op mijne buik schrijven maar ik ben er van overtuigd dat ik er genoeg kansen toe krijg.