Dag 2 | San Francisco


Bart was veel te vroeg op, 4 uur denk ik. Ik heb hem dan ook vriendelijk verzocht om een wandeling buiten de kamer in plaats van in de kamer te doen. Blijkbaar was de sfeer niet helemaal hetzelfde dan toen ik met hem een paar uur later (om 8 uur) mee de stad ging verkennen. Er waren alleen maar daklozen te bespeuren die controleerde of mensen hun auto wel op slot hadden gedaan.

Toen ik mee was waren de daklozen een soort entertainment tussen de toeristen, begrijp me niet verkeerd ik vind het heel erg maar als die in de buurt zijn, gebeurd er altijd iets. Zoals deze morgen, we waren naar de Starbucks gegaan om een ontbijt gaan benuttigen. Dat was op zich niet echt boeiend, tot een dakloze zich installeerde aan het tafeltje wat verder op, nog steeds niets mis mee hij begon zijn doos onbijtgranen een gallon melk boven te halen, een beetje grappig. Ik zei net over Starbucks dat het wel goed was dat ze die niet buiten kieperde, maar geen vijf minuten later was het zo ver, geen twee maar vier politieagenten om hem de uitgang te wijzen. Hij was misschien wat te lang naar het toilet geweest of hij had misschien niet de juiste kleding aan om in de Starbucks te zitten. Ik vond het een beetje overdreven maar dat wil ik dus bedoelen met entertainment.

Ons hotel is best wel goed gelegen. Net aan de ingang is de B.A.R.T. (de trein dus), wat verder de Ferry en de bus. Voor mij is het dan ook heel gemakkelijk om het hotel terug te vinden. We nemen in de dichtstbijzijnde seven eleven (winkel) een bus-tram-metro kaart voor de komende week. Dan kan ik op het gemak de stad nog eens verkennen zonder mij druk te maken over de heuvels van San Francisco.

San Fransisco - Fishermans Wharf San Fransisco

San Fransisco San Fransisco

We nemen de bus tot pier 39 waar we rustig de echte toeristische zone binnen treden. De winkeltjes, restaurantjes zijn hier in overvloed. Het is ook bekend voor de zeehonden die aan de achterkant van de pier vertoeven. Er liggen er heel veel dicht bij elkaar, wat ik niet begrijp want er is plaats genoeg. We zien er een aantal spelen, het is een soort sumo worstelen, die gene die het langste op het vlot kan blijven staan is gewonnen.

San Fransisco - pier 39 San Fransisco - pier 39 San Fransisco - pier 39
We stappen verder naar pier 41, niet veel te zien maar daar kunnen we wel een tickets bemachtigen voor Angel island. Mijn planning voor morgen. Verder wandelen we nog naar Fishermans Wharf, een andere toeristische hoogte punt in San Francisco bekend voor zijn soep geserveerd in een komentje van brood. Wij gaan wat verder om te eten wat een niet zo een goed idee was, ik denk dat zowel de soep als de gefrituurde inktvistjes beter zijn in de kraampjes op fishermans warfs.

We doen nog een tourtje voor we de bekendste attractie van San Francisco op gaan. De kabel tram. Het was de moeite waard om het eens te doen, je word er wel doof van en als je in het middenstuk zit moet je oppassen voor je hoofd, voor rest is het wel oké! En je moet er ook voor aanschuiven maar ook daar word je bezig gehouden: een live performance van escape from Alcatraz ik had er een beetje bang van, maar mocht van Bart er geen foto’s van nemen. Spijtig anders hadden jullie het wel geweten wat ik bedoelde.

San Fransisco - Arcade Games San Fransisco

San Fransisco - Tram 8 San Fransisco

Eind bestemming van de tram is Market street zodat Bart zich kan inschrijven voor vmworld en ik de shopping straat wat kan verkennen. Ik loop even mee tot de registratie desk. Er blijven mensen toe stromen en de desk is gigantisch. Het is ook al deze morgen om 7 uur open gegaan maar om 22.000 man te verwelkomen is dat wel nodig zeker. Bart is helemaal in zijn element en gaat de newbees tour volgen (voor een seminarie? Geeft nog eens aan hoe groot het is). Ik ga wat window shoppen, het is wel opmerkelijk duurder dan in Vegas ofzo dus daar blijft het ook bij. We spreken terug af aan de inschrijving desk. Ik word hier en daar aangesproken het toont ook nog eens aan dat IT een mannen wereld is. We zijn stikkapot en nemen de bus richting het hotel en komen er ook vandaag niet meer uit!

San Fransisco - Tram 8 San Fransisco - VMWorld

San Francisco

De stad is de 4 grootste stad in Californië.  San Francisco telt meer dan 800 000 inwoners. Het ligt op het schiereiland van San Francisco dat de Stille Oceaan van de Baai van San Francisco scheidt.  Kenmerkend aan San Francisco zijn haar heuvels maar ook de mist. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown en de kabeltrams.

Fishersmans wharf

Een van de drukste en bekendste toeristische deel van San Francisco, bekend voor “Pier 39”, de conservenfabriek, Ghirardelli Square, een Ripley’s Believe it or Not museum, het Musée Mécanique, Wax Museumen, Maritime National Historical Park. Voor ieder wat wil. Op pier 39 heb je ook een uitgebreid aanbod aan visrestaurants, snack en bars.  Hier heb je een ruime aanbod aan vis zoals de specialiteit “clam chowder” een dikke soep geserveerd in een zuurdesembrood. Maar pier 39 is vooral bekend om zijn kolonie van zeeleeuwen. De zeeleeuwen zitten op houten docks die origineel bedoeld waren als docking voor boten.

Market Street

Het is één van de hoofdstraten van de stad. Deze diagonale straat begint aan de “Embarcadero” bij de Ferry buidling en loopt zuidwestelijke richting door de binnenstad tot in de wijk twin peaks. In het begin lijkt het zeer hard op de champs-élysées in parijs. Een bredere straat vol met winkels.