Dag 16 | Las Vegas – Page


Vandaag is voornamelijk een transit dag. Om het aangenamer te maken rijden we via Zion National Park. Na een korte stop in het zeer drukke visitor center komen we enkele beestjes tegen langs de weg. Dat zorg voor wat afleiding en file op de weg, maar het heeft ook een positieve kant natuurlijk, we hadden anders geen foto’s gehad van deze rit.

 

Na lang rijden komen we aan Lake Powell aan. Ik herken het meteen door de grote fabriek in midden van het uitzicht. Volgens mij is dit uitzicht ook gebruikt voor het cover van een film of een boek maar ik kom er maar niet op welk het was. Lake Powell heeft haar bestaan te danken aan het afdammen van de Colorado rivier. Het meer is onder meer bekend voor de heel vele watersporten die je er kan beoefenen. Hier kan je op een aantal plaatsen bootjes huren. We hebben wat pech dat er wat wolkjes voor de zon zijn waardoor het water meer groen/grijs kleur in plaats van helder blauw. Je merk dat er veel families hier een dag/weekend uitstap maken. Onderweg kruisen we ontelbaar veel auto’s met bootjes. We nemen er nog enkele foto’s van en rijden daarna weer door naar Page.

Daar doen we niet veel meer maar Bart spendeert wel een half uur met uit te zoeken hoe laat het nu eigenlijk wel is en om hoe laat we morgen de wekker moeten zetten. Page ligt blijkbaar vlakbij de grenzen van verschillende tijdzones (Arizona, Utah en Navajo). Zelfs de gsm en gps komen er niet overeen.