Dag 15 | Las Vegas 


Vandaag hebben we uitgeslapen en dat heeft deugd gedaan! Tegen de middag reden we een uurtje verder van Las Vegas naar Valley of Fire State Park, een kleiner en minder gekend park.

Wat ik ervan heb onthouden is dat het er te warm is om te wandelen, overal stonden bordjes dat wandelen niet aangeraden was. Ondanks de warmte is het park wel genoemd naar de rode kleur van het gesteenteen dus niet naar het hoge temperatuur. Je kan dit park niet vergelijken met de grote national parken maar toch heeft het zijn eigen charme. Het park is niet groot en er lopen slechts 4 wegen door het park heen. Het park is onder andere meer gekend voor zijn prehistorisch vondsten. Ooit woonden hier de Ancestral Peubloans   (300 VC) maar vertrokken na een lange periode van droogte. In het visitor center kan je er meer over leren.

Maar daarnaast hangen er dus ook overal bordjes die afraden van te gaan wandelen. Weet dat de 10 meter van de parking naar het visitor center al een hel was, je smelt er letterlijk weg.  Dus we waren niet van plan om te gaan wandelen.  Een ander hoogte punt van het park was een steen die op een olifant lijkt. We nemen een foto vanuit de auto, want hoe mooi het ook moest zijn het is buiten meer dan 45°C.  We weten ook ondertussen dat het hier een echte hittegolf is want in de na zomer is het hier meestal in de 30°C.  Ik las een aantal artikels over dit park en het heeft inderdaad iets weg van Bryce Canyon, het kan dus perfect als voorproever dienen maar als je Bryce al kent, is dit natuurlijk veel minder spectaculair.

Na onze uitstap verkennen we ook deze avond weer de strip. Net zoals anders weer zonder fototoestel (what happens in Vegas,..). We beginnen met cocktails (VIVA COMSO) en een geweldig lekkere steak bij Outback, later winkel ik nog even (Guess) terwijl Bart aanschuift aan de Fat Tuesday! Geweldig is dat, het was bijna 23 uur en alle winkels waren open. Buiten was het lekker warm, het was zeker een geslaagde dag.

Vergeleken met vorig jaar waren we dit keer in het weekend en er loopt dan ook nog meer volk rond. Ook de politie is merkbaar meer aanwezig, achter elke hoek stonden wel een paar wagens. We hebben ze dan ook een aantal keer in actie gezien met grappige dronkaards.