Dag 13 | Mammoth Lakes – Death Valley


MammothLakes-to-FurnaceCreek

We rijden vandaag eerst naar Devil’s Postile National Monument. Met als eerste de gelijknamige stop. Normaal moet je een shuttle bus nemen maar na labor day mag je zelf het park met de auto verkennen. We stappen met een kleine wandeling naar devils postpile formation. Het zijn rechtvormige blokken steen die door de natuur werd gemaakt. Voor de laatste ijstijd was het een lava meer, met de ijstijd was de meer zo hard afgekoeld dat het recht afgebrokkeld.

We nemen de auto en rijden naar een volgende stop voor een iets langere wandeling naar Rainbow falls. Ik dacht dat we door de hitte geen water meer zou zien. Maar het viel best wel mee hier was zelfs meer water dan in Yosemite. De zon scheen er niet op, waardoor er geen regenboog effect was en het eerder een gewone waterval is.

S’middags rijden we richting Death Valley. Het is daar extreem warm, we bereiken zelfs 50 graden Celsius. Niet enkel ik maar ook mijn gsm heeft last van de hitte en weigert dienst. In België heb in nog nooit zo’n melding gekregen.
We verschoten wel even toen we het park binnen reden en een regenbui over ons heen kregen. Het regent dus wel degelijk in Death Valley!

We maken een eerste stop bij het Father Crowley Vista Point het is niet zo spectaculair maar zo kunnen we de fotos vergelijken met vorig jaar. Voor de bus toeristen leek het uitzicht van onze auto even spectaculair, de combinatie van regen en zand had deze helemaal van uitzicht veranderd. Even later stoppen we aan de Mesquite Flat Sand Dunes. Zoals de naam zelf al zegt, het zijn de typische zandduinen die je in een woestijn verwacht, ze veranderen altijd van vorm naar gelang de wind. De stop is vlak naast de weg. Wat verder op lang de weg is de Devils Corn Field, ondanks dat de michelin gids dit 2 sterretjes geeft, vind ik het maar niets, het zij net grote ananas in een veld. Het is een foto waard maar meer niet.

We rijden richting Furnace Creek waar het hotel zich bevind en hopen nog om op tijd te geraken voor zonsondergang bij Dante’s View. Dankzij een strakke planning zijn we vroeg genoeg om ons eerst in te checken en een stop te doen bij Zabrinski Point. Daar zouden we in principe morgen zonsopgang gaan zien, maar sommige onder jullie zullen het wel weten dat ik geen ochtendmens ben, het blijf dus onder voorbehoud. Het is een van de bekendste stops in het park, na een korte wandeling (heuveltje op, meer moet het ook niet zijn in die temperaturen) kom je op een mooi uitzichtpunt.

We rusten maar heel even uit en gaan dan maar vlug richting auto (en dus airco) om dan mooie zonsondergang te zien bij Dante’s View. Ik had hier meer van verwacht maar door het vochtigere weer was het waarschijnlijk niet zo’n heldere zonsondergang. Maar begrijp me niet verkeerd, het is de moeite om er een half uur in de hitte te gaan staan en op een oncomfortabel steen te zitten. Het heeft ons dan ook geweldige mooie foto’s opgebracht.

Na iets te gaan eten kan ik Bart overtuigen om mee te gaan zwemmen, het hotel heeft een groot zwembad en we drijven samen met een geweldige sterren achtergrond. Als je fan ben van sterren moet je zeker naar de lucht kijken als je in Death Valley verblijft. Het is een plekje waar er erg weinig lichtpollutie is. Wij deden het vanuit het zwembad.