Yosemite to Death Valley National Park


Bye bye Yosemite

Een lange rit van 5 uur zou ons naar Death Valley brengen, als we in een stuk zouden doorrijden. Maar dat deden we niet dus uiteindelijk zou het een hele dag kosten. Bij elk uitzichtpunt stoppen we voor mental pictures, groupie, duos en selfies. D eerste stop in yosemite NP; nogmaals een kijkje nemen op tunnel view, dan verder via de tioga pass waar we stoppen bij olmsted point, volgens het groen boekje drie sterretjes! En dan is het ook tijd voor een groupie met grote witte stenen aan de achtergrond. Door de witte stenen lijkt het daar koud te zijn maar mispakt je daar niet aan. Het is wat frisser  dan in de dal maar toch rond de 20°C.
Wat verder stopte we aan een meer, Tenaya Lake, waar we een nieuwe variatie foto’s maakte: jumpies. zweefende foto’s. Was echt een top locatie, geen massa toerisme meer, heel het meer alleen maar voor ons.

Are we going to hell?

Net voor we naar de helse warmte gingen, stopten we nog even bij een Mc Donalds om de Wi-Fi te gebruiken en nog eens te zeggen dat alles goed gaat met ons, en we nog steeds met 4 zijn in de auto zitten. Wat later reden we death valley national park binnen. Het was er best wel warm, 122°F (50°C). Overal waarschuwingen dat je genoeg water moet mee hebben en best niet in panne mag vallen.

Wanneer het berg op gaat, staat er een leuk bordje dat je waarschuwt om de airco AF te zetten, om de motor niet te overbelasten. Wij hebben er niets beter op gevonden om deze ook niet meer aan te zetten, kwestie van te acclimatiseren. Niet iedereen was even gelukkig met deze beslissing. Het was raar dat ondanks dat de airco uit stond, er toch nog zoveel verschil was tussen in en uit de auto. Het was zo warm dat je niet echt in de zon wou blijven lopen en dat je ogen door het verschil begonnen te prikken.

Aangekomen in Stovepipe Wells, onze eindbestemming van vandaag, kregen we te horen dat het extreem warm was. Ons moesten ze het niet vertellen! Met z’n allen zaten we toen aan de kleine balie omdat het verkoeld was. Na het eten twijfelde niemand eraan om een plonsje te doen in het zwembad, een unieke ervaring… in death valley kan je het, ondanks de helse temperaturen, dus ook koud krijgen. Zo doe je dat dus: Je gaat naar de buitenzwembad, eerst lijkt dat water heel koud en eens dat je in het water zit, voelt de buitenlucht koud aan. Weird ! O van het dorpje moet je echt niet veel voorstellen. Letterlijk 1 baan, 1 tankstation, 1 hotel, 1 restaurant en 1 souvenir/General store.