Las Vegas


Trip to Vegas | Death Valley

Nog een laatste kijkje in de souvenir winkel en we waren weer onderweg richting de volgende stop, Las Vegas. Onderweg stoppen we aan de mesquite flat sand dunes, waar we nog wat prachtige foto’s maken. Dat zijn immense zandduinen. Hier en daar vind je wat beentjes van wat ooit een os of ezel was geweest. Perfecte locatie voor het begin van een Western film.

Verder rijden we nog via artists drive, gekleurde heuveltjes die zeer fotogeniek zijn.  Ook badwater basin mag je niet missen. Het is de laagste punt van de USA, zo’n 86 meter onder de zeespiegel.  Veel toeristen stoppen hier maar niet veel blijven er lang rondhangen.  Door de witte ondergrond, weerkaats de zon waardoor het dubbel zo heet lijkt. Ook een stopje in de devil’s golf course is een must. Hier bevond zich ooit een meer(2000 jaar geleden) maar vandaag de dag blijft er nog maar gekristalliseerde ondergrond. Het doet me denken aan een warme zomerdag aan de zee, wanneer we nog met water en zand speelden en wanneer je water over heet zand gooide en wat bleef wachten, heb je ook het zelfde effect. Je moet je dat voorstellen maar dan op een enorme oppervlakte. En die kleine barstjes voor een paar millimeter diep zijn daar echte halve meters diep. Het vorm een geheel van mozaïeken.

Verder rijden we verder door het, voor mij inspirerende, landschap naar las Vegas . Onderweg klimt de temperatuur weer boven de 122 graden.  Hopelijk is dat de warmste dag van onze verlof. Een voor een leverden de plaatsen adembenemende foto’s op, zo te gebruiken voor boekjes.

THE city of neon

Voor het inchecken in ons hotel stoppen we in één van de twee grote outlet malls van de stad Las Vegas voor wat shopping. Winkel in winkel uit, we beslissen om ons toch maar op te splitsen voor optimale benutting van de tijd. Na het shoppen valt Kristel nog even voor een automaat van vitamine water, ik denk dat het zonnetje voor haar niet goed is. Zo verdoe je dus een namiddag in Vegas! Wat later komen we in ons hotel aan. De cosmopolitan, één van de nieuwere hotels op de strip in Vegas. Niets is hier groot genoeg. Een grote inkom, trap, meerdere zwembaden, zelfs grote schoenen kan je in dit hotel terugvinden. De Cosmo ligt vrij centraal op de strip, zo noemt men de hoofdbaan in Vegas, een zevental kilometer lang weg vol hotels en flashy lichten. Hier zullen we drie nachten zijn. Vervelen kan je je hier niet doen. In deze stad vind je de meeste entertainment ter wereld. Overdag is het in de zomer zeer warm en kan je best verplaatsen door de hotels. Want hier maken de hotels deel van het entertainment, best raar want ergens anders ter wereld zou het toch nooit in je hoofd halen om hotels te gaan bezoeken, in Vegas is dat dan weer normaal! De eerste avond zijn we boven in de Coca-Cola fles gaan eten, daar is een Outback steakhouse. Zeer gezellige avond al stond de airco toch soms erg koud!

Tweede & derde dag

We hadden wat uitgeslapen en blijkbaar was er een het berichtje “we zitten aan het zwembad” geplaatst op onze deur wat vroeger op de ochtend. Dus we beslisten elk onze kant op te gaan, maar alle grote geesten komen elkaar tegen. En wij dus ook… Uiteindelijk bleek dat we allebei naar dezelde winkels waren geweest, maar in een omgekeerde volgorde.

We gingen uitgaan die avond. Daarvoor kochten we nog een aangepast kleedje en schoenen. We love Guess! We wilden eerst naar de discotheek van ons hotel, maar na wat rondwandelen mochten de vrouwen gratis binnen in een discotheek in Hollywood. Voor de detail van het discotheek reglement refereer ik graag naar de website van Kristel. Ze bespreekt onze ervaring en soms wel strenge regelgeving die ze daar hanteren. Na wat kennis te maken met militairen die daar kun laatste avond aan het vieren waren voor ze terug vertrokken en ook nog de plaatselijke buitenwipper was het wel tijd om ons terug naar de kamen te begeven. Rustig lekker uitrusten. Trouwens, mijn eigen ervaring van deze nacht die ik graag wil mee delen. Als je aan de bar extra suger vraagt, is het niet wat je verwacht zou hebben, ik heb in de plaats van een zoete Cosmopolitan een extra straffe gekregen. Niet echt wat ik bedoelde maar wel grappig!

Dag drie en mijn broertje is ziek! Hij heeft nogthans geen extra suger gekregen in zijn cocktail. Kristel besloot maar roze pilletjes te kopen voor hem. Dat doet ons denken aan de viagra die je al maanden kan kopen op haar blog. Hopelijk kan ze die vieze spam eindelijk eens voor goed verwijderen. Bart en ikzelf beslissen om de strip helemaal af te gaan. We gaan elk hotel in en uit. Van de Luxor tot Treasure Island. Tussen enkele hotels is er zelf een treintje voor wie het niet meer aankan om in de zon te lopen. Heel veel hotels zijn ook verbonden met elkaar, zo kan je in luxe en vooral met airco van het ene hotel naar het andere gaan. Wat we ook hebben gemerkt is dat aan de overkant van de cosmo is er een MC Donalds is waar er natuurlijk gratis wifi is.  Net zoals de rest zaten wij in de subway flatpizza te eten, uiterst rechts op het terras waar we nog de McDonalds wifi konden ontvangen. Dat viel duidelijk in de smaak.