Yosemite National Park – Dag 2


The Mist Trail

Niemand heeft nog last van een Jet-lag. Iedereen is mooi tot 9 uur in zijn bed gebleven. In plastiek bekertjes namen we nog een snel ontbijt en dan vertrokken we naar Yosemite national park.

Onderweg zaten we even in de file om het park binnen te rijden, waarschijnlijk omdat we er waren in een weekend en blijkbaar komen veel mensen van San Francisco naar daar, een beetje zoals wij naar de Ardennen zouden gaan. Maar dan echt de moeite waard! Het was nog redelijk vroeg maar het zonnetje liet zich wel al voelen.

We stopten een paar keer langs de weg voor wat foto’s, parkeerden ons op een parking en namen de shuttle om ons verder te verplaatsen naar het Visitor Center.

Dan verder naar de start van onze eerst wandeling. De Mist Trail zou ons langs Vernal fall en Nevada falls nemen. Maar dat was wat veel gevraagd voor een eerste wandeling. Met trappen langs de waterval geraak je aan de top van Vernal Fall voor een mooi uitzicht. Daarna zijn we ergens tussen de twee watervallen verkeerd gelopen. Het was daar ook 35°C, echt wel warm wanneer je niet meer bij de waterval zit. Terugkeren om onze weg naar boven verder te zetten, zagen we niet meer zitten dus zijn we langs een andere route teruggekeerd naar beneden.

Terug aan de auto konden we een picknick plaatsje zoeken. Picknick plaatsen genoeg in het park. Daarna terug naar het hotel wat zwemmen en ons dag was weeral om! Zo gaat het wel erg vlug.