San Francisco to Yosemite National Park


San Francisco to Yosemite

Vrij vroeg zijn we uit het hotel uitgecheckt. Onze jongens gingen de auto ophalen terwijl wij gingen uitchecken. Dat was voordat we een Starbucks zagen. Met brownies, caffe latte en macchiato frappuccino waren we helemaal klaar om de route naar Yosemite aan te gaan.

Onderweg moesten we ook winkelen om de komende dagen door te komen. Dat deden we niet 1 maar 2 keer. Walmart is zoals onze Carrefour maar dan vele malen groter, de Makro maar dan nog groter. Met toiletten en apotheker en meestal een starbucks, McDonalds of Subway in de winkel. Ik denk dat ze bang zijn dat Amerikanen honger krijgen tijdens het winkelen en ze agressief zouden worden. Maar de eerste had dus geen bakkerij, dus zijn we een tweede moeten gaan bezoeken. Dat is toch even aanpassen, het brood is daar toch wat anders wat wij gewoon zijn. Het is goed als je sandwiches gewoon bent. Anders valt het wel wat tegen. We bleven maar aankopen, frigobox, ijsblokjes, sla, water, vitamin water! , … . het was even puzzelen om alles in de koffer te krijgen. Part of the Fun! Toch voor Oli & Bart. Alle ruimte werd ten volste benut, ook de hoedenplank. We moesten toch ergens de bekers en plastiek borden kwijt.

Food! Food?

Wat verder the middle of nowhere zijn we dan maar gestopt om te picknicken. Eerste picknick was een feit! Het slechte weer van in San Fransisco was niet meer te bespeuren. We hebben dan nog even met ons voetjes in het water gezeten om te verkoelen. Zo’n groot verschil was het tussen hier en San Francisco!

Na een eindje verder rijden waren we eigenlijk op ons eindbestemming. Hoewel onze kamer erg koel was, in de zin van koud, opteerden we met zijn allen in het zwembad te springen. Bart was de eerst in het zwembad! Nog nooit gezien. Het geeft wel aan dat het warm was!

Na een goede douche, hebben we de auto genomen om eten te gaan zoeken. Of dat was toch de bedoeling. Het hotel ligt dus echt ver van een echte stad. In het eerste dorp, lees 3 straat die elkaar kruisen, wat verder was er niets te bespeuren. We besloten dan maar terug te keren en te eten in het restaurantje bij het hotel. Een dikke vette hamburger met Dr Pepper!  En daar was het tweede taalmopje: tis hier ijskoud! Echt gieren! (ook hier konden enkel Kristel en mezelf om lachen). De stemming van de vakantie werd gezet. Mopje zullen we nog een aantal keer herhalen en liefst zo luid mogelijk in publieke plaatsen! Met een top sfeer sloten we de dag weeral af.