Seattle


Dag 1:

29 juni 2015 | We rijden van Spokane naar Seattle. We rijden zo’n 4 uur door om uiteindelijk aan onze eindbestemming te komen.

Seattle is misschien wel bekend voor zijn slecht weer maar daar konden we niets van bespeuren. Ons hotel is vlakbij de Space Needle. Iets waarvan je bijna nooit de top van kan zien wegens het slechte weer maar deze is nu helemaal zichtbaar.

Het is al ver na de middag en in een aangename 30°C gaan we meteen de stad verkennen. Enkele winkels zijn nog open en we merken meteen dat het een stad is aan het aantal daklozen dat er staat te bedelen.

Het was weer even geleden dat we zijn gaan winkelen en een stad zoals Seattle is daar geen gebrek aan. Maar blijkbaar waren de meeste winkels intussen gesloten en bij gebrek aan beter zijn we wat gaan eten op de pier.

20150629-IMG_8017

Dag 2

30 juni 2015 | Vandaag staat er wat meer op ons programma. Wat gisteren heel oppervlakkig was gaan we nu veel meer uitgebreid zien. En hoe kan dat beter beter dan een free walking tour te nemen.

Wie nog niet bekend staat met het concept, je boekt een rondleiding en deze is totaal gratis, je moet enkel de gids een fooi geven aan het einde. Je bepaalt zelf hoeveel je geeft. Een geweldig concept, zo is het toegankelijk voor iedereen en de gids maakt er meestal een best entertaining verhaal van.

Wij boeken alvast een 101 toer met: http://www.seattlefreewalkingtours.org/seattle-101.php. Een echte aanrader.
We leren onder meer over hoe je een geweldige uitzicht (zonder Space Needle) kun bezichtigen door enkel geld uit te geven aan koffie. Er is een Starbuck koffie in op de 40ste verdieping van de colombia towers en deze is voor het publiek opengesteld.

Een tweede tip is natuurlijk hoe je goedkoop kan eten. Er zijn blijkbaar veel happy hours om na kantoor uren mensen in de stad te lokken. En je kan er natuurlijk van profiteren als je er naar uitkijkt. En er is genoeg keuze want Seattle staat op nummer 5 van de US in de ranking van restaurant per aantal inwoners. Blijkbaar zijn er toen de crisis begon veen mensen ontslagen en zijn ze massaal met restaurants begonnen.

Derde tip: je kan blijkbaar voor 8 Dollar naar dichtstbijzijnde eiland varen. Ze willen niet dat deze eilanden bewoond geraken en daarom word er enkel rit aangerekend de terug rit altijd gratis.

Vierde tip: Volg de free walkingtour want ik kon niet alles onthouden.

Hij verteld ook het wat grappige weetjes over Seattle en kleine verhalen. Zo onthoud ik dat de totempaal in het centrum eingelijk een schaampaal is. Ooit eens gestolen in van een klein dorp en het dorp heeft na het verbranden van de totempaal een nieuwe gegeven aan Seattle maar die had een omgekeerde kikker erop, dat wijst er eigenlijk meer op dat met Seattle werd gelachen. Hij vertelt ook het verhaal over Victor Steinbrueck, de achitect van de Space Needle die een gevecht tegen het afbraak van Pike Place Market. Hij was er tegen dat de stad oude gebouwen zou neerhalen om er modernere gebouwen te bouwen. Hij won met een petitie en Pike Place Market werd gered. Helaas na zijn dood werd er een andere historisch gebouw neergehaald om er een herdenkings park naar hem te noemen. Ik denk dat sommige mensen de boodschap nooit zullen begrijpen, ik vond het wel hillarisch.

Na de tour lopen we nog verder in Pike Place Market; dat is eigenlijk la Boqueria (overdekte markt in Barcelona) in Seattle. En de geur is het zelfde, veel vis!

Ook niet te vergeten dat in deze geweldige stad Starbucks werd opgericht in 1971. Hier is de take-away koffie cultuur ontstaan.

Wat je ook niet mag vergeten is dat Seattle een hele nauwe band heeft met Microsoft en muziek. Microsoft werd in Seattle groot en heeft tot de dag van vandaag een heel groot invloed op de stad. Microsoft fondation zorgt voor heel wat scholen en onder andere ook voor het EMP museum of Experience Music Project Museum. Het museum doet me denken aan het guggenheim museum in bilbao maar dan met kleur. Misschien herken je het wel want in Windows 7 had je er verschillende achtergronden van.