Olympic National Park


Dag 1

1 juli 2015 | Vandaag reden we van Seattle naar Port Angeles, een stadje ten noorden van Olympic NP. In tegenstelling tot veel andere parken, lopen er geen wegen door heen Olympic, je moet er via HW101 omheen rijden en kan op een aantal plaatsen een eind het park in rijden, wat we dus ook doen.

Tegen de middag waren we al in Port Angeles, snel wat gegeten en toen was het op naar Hurricane Ridge, het gemakkelijkst toegankelijke van de bergregio van het park. Dieren waren hier in overvloed te zien. Eerst al aan het visitor center:

Verderop liepen we de Hurricane Hill Trail, een niet al te lange maar stevige klim. Hier werden we opnieuw verwelkomt door de plaatselijke bewoners. Van mensen hebben ze duidelijk geen schrik meer.

Aan de top van Hurricane Hill heb je een mooi uitzicht op de omgeving, met Port Angeles langs de ene kant en Mt Olympus in de verte langs de andere kant. Ook heel wat beestjes lagen daar rustig te chillen, enkel opgejaagd door wat domme toeristen. De tientallen waarschuwingsborden waren duidelijk niet aan hun besteed,
Niet zo lang voordien heeft een van die berggijten nog een man gedood, dus wij blijven netjes op een veilige afstand en maken wat dwaze foto’s, van onszelf wel te verstaan.

Die ene geit blijft me doen denken aan een album van Suske&Wiske om een of andere reden. Anyway, s’avonds hebben we de lokale wallmart geplunderd en wat 4th of july gadgets gehaald. Soms vraagt een mens zich af wie al die brol koopt, dat waren wij dus.

Dag 2

2 juli 2015 | Vandaag is de tweede dag in de buurt van Olympic en zetten we onze weg verder langsheen de kust om s’avonds te eindigen in Aberdeen. Ontbijten doen we aan een halte langs Lake Crescent, bepaald evenwichtig en gezond kon je het niet noemen, eerder echt Amerikaans.

Van daaruit liep de trip verder naar het Hoh Rain Forest. Door het klimaat groeit er daar overal veel mos op de bomen wat een leuk zicht geeft. Enige “nadeel” was dat het veel te goed weer was en alles was er droog, wat het effect iets minder maakte. Maar nog steeds een mooie omgeving natuurlijk. We doen er de Hall of Mosses trail.

Vanuit Hoh Rain Forest reden we verder en langs de kust stopten we nog aan Ruby Beach. Op de meeste foto’s zie je dit strand in mist gehuld, maar nu was het echt goed weer en een aangename stop.

De dag eindigde in Aberdeen. Nogal een droevige plaats vonden we.