Mt Rainier National Park


Dag 1

3 juli 2015 | Vanmorgen laten we het droevige Aberdeen snel achter ons en rijden we door naar Ashford, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven. Van daaruit bezoeken we Mt. Rainier NP.

Het was nog niet zo laat toen we in Ashford toekwamen, dus na het inchecken van de bagage, reden we verder naar het park, naar het visitor center in Paradise, direct het drukste van het park. En oh my god, wat was het daar druk! We zijn hier net op een weekend en het zit stampvol. Opvallend, het meerendeel waren Indiers. Het visitor center leek net op een helpdesk, snel even de stempel halen en ons heel rap weer naar buiten begeven.

We besluiten de Skyline Trail te wandelen, en dat was een zeer goede keuze. Het eerste stuk was nog enorm druk want daar liep ook iedereen die net even tot de eerste viewpoint ging. Maar iets verderop werd het direct weer wat rustiger. Overal waren bloemen te zien, met een heel mooie Mt. Rainier op de achtergrond, nice! Halverwege kwamen we nog een stuk ijs tegen waar we overheen moesten. Er was een traject erom heen, maar daarvoor moesten we nog een eindje naar boven wandelen en dat zagen we niet zitten. Dus ons er toch maar voorzichtig overheen gewaagd.

Van daaruit was het grotendeels bergaf, doorheen mooie graslanden. De route was wel een stevig traject om zo laat op de namiddag te beginnen en het begon al te schemeren toen we aan het einde toekwamen.

Uitgeput reden we terug naar het hotel, waar we nog snel wat eten gehaald hadden in de buurt.

Dag 2

4 juli 2015 | Vandaag is het 4th of July, de nationale feestdag van de VS. In Ashford was daar echter niet enorm veel van te merken, hier geen grote festiviteiten op de planning. Dus we gingen eerst terug naar Mt. Rainier NP om een eindje te wandelen. Na gisteren Mt. Rainier zelf gezien te hebben, reden we nu een eindje verder en deden de Silver Falls Loop. Fotos blijken er niet veel van te zijn, ze was dan ook niet erg lang en ik zou het ook niet het highlight van het park noemen, maar het was een leuke afwisseling.

Na de wandeling reden we verder richting Packwood en de verderop gelegen dorpjes op zoek naar iets 4th of july related. Maar er bleek echt niets gaande te zijn in die regio, nog even nagevraagd bij de locals maar de parade was er de dag voordien geweest. Bummer. We zijn nog een eind verder gereden, helemaal buitenom het park opnieuw in de richting van Ashford, maar nergens iets gevonden. Dat weten we dan weer voor de volgende jaren, 4th of july is vaak een familie aangelegenheid en voor de grote publieke feesten moet je in de grotere steden zijn.

Gelukkig hebben we ons vuurwerk uiteindelijk toch nog gezien, nadat we eerst zelf wat met ons Wallmart “vuurwerk” gespeeld hadden aan Alder lake en later op de parking van het hotel, kwamen de eigenaars van het hotel zelf hun voorraad afsteken. Dus hebben we een paar stoelen bij elkaar gezocht en vanop het grasveld toegekeken. Uiteindelijk toch nog wat gezien, al was het niet het grootse dat we hadden verwacht.