Rocky Mountains National Park


First things first

Vandaag is het redelijk veel rijden, we gaan namelijk van Estes Park naar Vernal. Dat ligt een eindje uit elkaar (484 km). Maar we rijden wel rustig en doen veel stops. We beslissen om de Trail Ridge Road te volgen. Onderweg komen we onze eerste sneeuw tegen:

DSC_0042-2IMG_0147-2IMG_8506-2

Zoals je ziet is het een echte muur van sneeuw. Het wijst aan dat we naar koudere temperaturen gaan. Maar echt koud zou ik het nog niet noemen, het is zo’n 12°C. We gaan dan maar vlug in het visitor center een lekker take away koffie drinken.

IMG_0151

In dit visitor center zijn geen wapens toegestaan. Wat later had iedereen wel een hongertje, tijd voor onze eerste picknick.

Een lekker slaatje met een uitzicht op Grand Lake. Hmm niet slecht he! De uitdaging is altijd om lekker brood te vinden. We waren deze morgen gestopt bij een safeway, waar we een brood gevonden hebben op europese wijze gemaakt.  Het was lekker maar uit ervaring weten we dat het een hele uitdaging in de USA want hier houden ze nogal van zoet brood. We doen nog een stop in en daar zien we de eerste wilde beestjes!

DSC_0048DSC_0028-2DSC_0125-2DSC_0112

Het is een marmot en een soort muis zonder staart. Maar de muis was te vlug voor een foto. Sorry hiervoor, ik moet nog wat oefenen op het anticiperen met het fototoestel. Wat wel opvalt, is dat je heel gemakkelijk dieren kan spotten gewoon door het aantal toeristen die naar iets wijzen.

Verder op gaan we de eerste keer over de grens van de continental divide. We zullen die nog een aantal keren doorkruisen tijdens deze vakantie. En dan nu wat rijden tot de volgende stop.

IMG_0157-2

We hebben dan ook ons thema gekozen van de reis “picture in picture”. De foto waar er een foto wordt getrokken..

DSC_0014-2

We komen gedurende onze reis ook Amish mensen tegen. Volgens mij zijn het geen echten want ze lopen met een Iphone rond. En als ik me niet vergis, geloven ze niet in technologie. We nemen alvast wat foto’s als bewijs. We zullen het wel eens opzoeken wanneer we wat langer internet hebben. (wordt vervolg)

DSC_0009-2IMG_0053-2DSC_0034