Jackson (Grand Teton National Park)


Dag 1

21 juni 2015 | Ook vandaag is het veel rijden. Oli en Kristel wisselen af. Ik maak er gebruik van om wat slaap tekort in te halen. Het zijn vandaag meer kilometers dan gisteren maar we zullen er minder lang over doen. Onze eindebestemming is Jackson. Aangezien we de komende dagen in National Parks zullen verblijven, stoppen we nog bij een walmart. We ondervinden dat make-up hier de helft goedkoper is en maken er graag gebruik van! Verderop ontdekken we Flaming Gorge met een enorme dam. Het was niet echt gepland maar als we iets mooi vinden nemen we er graag foto’s van om het met jullie te delen.

IMG_8578IMG_8601IMG_8579IMG_0202

We bezoeken nog gauw het visitor centrum om wat meer informatie te halen. De conclusie is wel mager: het is groter dan we denken. Het is de samenkomst van 2 grote rivieren, niets echt spannend. Daar kopen we ons national park passport. De bedoeling is dat je overal in een park een stempel gaat halen om je passpoort zo te vervolledigen. Aangezien we het dit jaar pas hebben aangekocht missen we er nog een aantal. Graag een oproep aan alle vrienden, collega’s kennissen die volgende parken bezoeken; grand canyon NP; arches NP, Rocky NP; bryce canyon NP; capitol reef NP,  zion NP, .. graag een stempelafdruk mee nemen aub (graag in tweevoud).IMG_8583

Verder rijden we door het niets. Het was wel druk op de weg maar geen huis te bespeuren. Ik vraag mij af naar waar al die mensen naartoe rijden. Het uitzicht doet me een beetje denken aan Zion, beetje groen, maar vooral veel dor en zanderig.

Na een picknick in het dorpje Pinedale, komen we aan onze eindbestemming, Jackson. Het is een plaats die tegenwoordig voornamelijk van toerisme draait.  Het binnenstad bevat boetiekjes waar je cowbow outfit kan aankopen, juwelen en galeries en nog veel andere souvenirshops. Na wat opzoekwerk, weet ik nu waarom er zo veel munten overal ingetimmerd zijn.  Het is omdat er vroeger veel new yorkse bankiers gronden hier hebben gekocht en Jackson zo populair hebben gemaakt.

Op aanraden van Kistel en Oli gaan we naar de one million dollar cowboy bar. Wat het zo speciaal maakt is dat de krukken aan de bar eigenlijk zadels zijn. Aangezien het een bar is mogen er geen kinderen (<21) toegelaten worden.

Dag 2

22 juni 2015 | We doen eigenlijk Grand Teton op een doorrijdag. Dit nationaal park wordt de kleine broer van Yellowstone genoemd (dat is onze eindbestemming van vandaag). De sneeuw bedekte bergtoppen doen me denken aan Zwisterland. Maar dat veel groter en gevarieerder. Het weetje van vandaag is dat de naam Grand Teton door een franse pelsjager is gegeven die er tétons (tetten) in zag. Ik denk dat die man gewoon sick mind was want ik zie het niet hoor.

IMG_0258IMG_8622IMG_0241

We stoppen in Moose bij het visitor centrum om verdere planning van de dag te doen. Uiteindelijk beslissen we om een wandeling aan Jenny Lake te maken. We kiezen uiteindelijk een route die ons naar inpiration point zal leiden. De wandeling is vrij plat langs het meer en dan gaat het recht de canyon in en stijgt het wat maar het loont wel. Je krijgt dan een ongelooflijk zicht op Jenny Lake. Wie moe is kan de shuttle boot nemen dan bespaar je 4 mijl. Wie zoals ons de volledige wandeling wil doen, moet  6 mijl afleggen. Wie het bootje wil nemen, heeft trouwens veel geduld nodig want er stond een lange wachtrij en het kost je 15 dollar heen en terug.

IMG_0349IMG_8665IMG_8632IMG_0335

We rijden verder en krijgen al een voorproefje van morgen. Onze logeerplaats ligt in West Yellowstone. We werden aangenaam verrast door onze cabins.  Het was wel even grappig wanneer we een voor een binnen kwamen in de office en allemaal begonnen over hoe koud het hier daar niet was door de airco. Volgens mij kon die gast achter de balie niet goed plaatsten waarom we over koeien hadden. Maar het was wel grappig! Ik veronderstel dat de ijskou mopjes van vorige jaar terug in zijn.

IMG_8703DSC_0302DSC_0300