Dag 19 | Chinle – Flagstaff


Vandaag zetten we onze route verder langs twee minder bekende plaatsjes, Canyon de Chelle NM en Petrified Forest NP. Het eerste ligt in Chinle zelf, dus na enkele minuten zijn we al ter plaatse. Geen visitor center of dergelijke, gewoon een weg langsheen de canyon.
We volgen de South Rim Drive tot aan het einde en houden her en der halte bij verschillende viewpoints. In de canyon zelf wonen nog steeds enkele mensen en tot beneden afdalen is enkel toegestaan onder begeleiding van een gids, wat we niet direct zagen zitten. Vanop de viewpoints hadden we wel meteen een goed zicht en we kwamen ook steeds dezelfde mensen opnieuw tegen. Een gigantische F350 pick-up truck met bull bars op, als dat nog geen voldoende indicatie was voor hun afkomst, deed het accent dat wel, Texas baby.

Hieronder wat foto’s van de canyon. Zoals op veel plaatsen in deze regio zijn er ruïnes van cliffhouses te zien, maar daar blijft niet veel meer van over. De langwerpige rots in het midden is Spider Rock genaamd. Lokaal geloof zei dat hierin de Spider Grandmother woonde..

Na Chinle is het weer een hele tijd verder doorheen niemandsland, ofwel Navayo Nation. Gezellig zou ik de buurt hier niet meteen noemen. Na enkele uren komen we eindelijk aan in Petrified Forest NP. Dit nationaal park is vooral bekend voor de vele gefossiliseerde boomstronken die hier terug te vinden zijn. We volgen de (enige) weg van noord naar zuid doorheen het park waar we op verschillende plaatsen even stoppen en wat rondwandelen.

De eerste halte is bij de Painted Desert. Verschillende uitzichtpunten geven hier een mooi uitzicht overheen een kleurrijk woestijn-achting landschap.

We rijden verder en passeren de restanten van een oude wagen die aangeeft waar vroeger Route 66 liep. We zoeken nog even naar de geocache die hier zou liggen maar tevergeefs, dit lukt niet echt zonder op te vallen. We rijden verder en doen de Blue Mesa loop met de wagen. Hier zien we eindelijk de fameuze stukken versteend hout. Een speciaal zicht is het zeker.

Even verder houden we uiteindelijk halt aan het visitor center voor de verplichtte stempel en om een wandeling te doen in Rainbow Forest, een grote collectie goed bewaarde stronken die zich strategisch verzameld hebben achter het visitor center.

Het wordt intussen al avond dus we rijden verder naar Flaggstaff, onze eindbestemming voor vandaag. Aangekomen bij het motel blijkt dat ze de parking opnieuw aan het asfalteren zijn en we in de straat moeten parkeren en met onze bagage zeulen. Balen!

We vinden een leuk Italiaans restaurantje niet zover van het hotel waar we op het gemak dineren. Flaggstaff zelf hebben we amper gezien, maar het oude gedeelte nabij de amtrak zag er nog wel gezellig uit. Voor een andere keer misschien.